برد اینورتر در تلویزیون LCD ال جی

برد اینورتر مسئول افزایش (Step Up) ولتاژ پایین DC ایجاد شده توسط خروجی های SMPS به ولتاژ بالا (High Voltage) می باشد ، تقریبا 1500 تا 1800 ولت AC جهت راه اندازی (Step Up) و 500 تا 1000 ولت AC جهت روشن کردن لامپ های CCFL که برای ایجاد روشنایی پشت پانل تلویزیون LCD ال جی قرار دارد نیاز است.

به مدت چندین سال طراحان از توپولوژی Buck/Royer اینورتر برای را اندازی و تامین ولتاژ تغذیه به CCFL ها استفاده می کردند. این توپولوژی در اصل ترکیبی از رگولاتور Buck کاهنده (Step Down) ، نوسان ساز Royer و ترانسفورمر افزاینده (Step Up) می باشد.

رگولاتور Buck شامل ترانسفورمر پاور (Power Transistor) ، چوک Buck ، دیود Buck ، سلف Buck ، اینداکتور پاور ، یک PWM یا IC اینورتر و یک خازن می باشد.

رگولاتور Buck از Power Transistor ، چوک Buck ، دیود Buck ، سلف Buck ، سلف پاور ، PWM یا IC اینورتر و یک خازن تشکیل شده است.

نوسان ساز Royer شامل دو ترانزیستور ، خازن ، ترانسفورمر ، High Voltage (HVT) و یک خازن که به صورت سری با لامپ ها قرار گرفته و خازن ballast نامیده می شود می باشد.

اینورتر Royer Buck ولتاژ بالای AC برای راه اندازی لامپ های CCFL را تامین می کند.

فکر نمی کنم به تلویزیون های LCD ال جی زیادی برخورد کنید که از مدار اینورتر نوع Royer Buck استفاده کنند اما هنوز خوب است که با نحوه کار مدارهای مختلف آشنا شوید چون مدارهای مشابهی در بخش های مختلف تلویزیون و دیگر ابزارهای الکترونیک که قصد تعمیر آنها را دارید مشاهده خواهید کرد.

اکثریت مدارهای اینورتر که در تعمیر تلویزیون های LCD ال جی با آنها برخورد خواهید داشت از اینورتر های نوع PWM همانند توپولوژی راه اندازی مستقیم (Direct Drive) استفاده می کنند.

اینورتر راه اندازی مستقیم از توپولوژی ساده ای استفاده می کند که باعث می شود میزان کارایی بهینه شود ، هزینه کاهش یابد و تعداد قطعات با حذف چوک Buck ، دیود Buck ، خازن ها و ترانزیستورهای Resonant (تشدید کننده) که در نوسان ساز Royer Buck قرار دارند کاهش یابد.

توپولوژی راه اندازی مستقیم از Power IC برای راه اندازی یک جفت Mosfet که به سیم پیچ اولیه ترانسفورمر High Voltage وصل شده استفاده می کند. سوئیچ شدن Mosfet به حالت روشن و خاموش در زمان های جداگانه به جریان اجازه می دهد از میان اتصال وسط سیم پیچ اولیه عبور کند و از طریق سیم پیچ اولیه و یکی از Mosfet ها به زمین داغ (Hot Ground) حرکت رفت و برگشتی داشته باشد. اینورتر نوع راه اندازی مستقیم که درباره آن بحث کردیم ممکن است با عنوان مدار Push Pull نیز نامیده شود.

شما عزیزان می توانید جهت تعمیرات تلویزیون LCD خود با دیبا سرویس بعنوان  ، مرکز تعمیرات تلویزیون ال سی دی ال جی ، تعمیرات تلویزیون ال ای دی ال جی و همچنین سامسونگ،سونی توشیبا و فیلیپس تماس حاصل فرمایید

خواندن 9161 دفعه

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.