برخی از خرابی های رایج در تعمیرات تلویزیون های ال سی دی ال جی
در زیر قصد داریم به برخی از خرابی های رایج در هنگام تعمیرات تلویزیون های ال سی دی ال جی بپردازیم
_ یک یا چند تا از ولتاژهای خروجی ثانویه دارای ولتاژ های بالاتر یا پایین تر هستند یا فرکانس های اصلی (50Hz یا 60Hz) نوسان دارند. خازن اصلی را از نظر بالا بودن ESR بررسی کنید. همچنین قطعات مجاور در بخش اولیه را بررسی کنید.
_ یک یا چند تا از ولتاژهای خروجی ثانویه دارای ولتاژهای بالاتر یا پایین تر هستند یا فرکانس سوئیچینگ SMPS نوسان دارند (معمولا 10s-100s KHz) ، خازن های صافی و چوک ها در بخش ثانویه را بررسی کنید. همچنین اگر ولتاژ در بخش ثانویه پایین است قطعات موجود در مدار را از نظر وجود اتصالی بررسی کنید چون می توانند ولتاژ زیادی را مصرف کنند.
_ علاوه بر وجود صدای آزار دهنده در منبع تغذیه ، افت ولتاژ در یک یا چند خروجی بخش ثانویه وجود دارد. در مدارهای مربوط به آن ، قطعات نیمه رسانا (دیود ها ، BJT ها و غیره) را بررسی کنید.
_ منبع تغذیه تلویزیون ال سی دی ال جی دارای نوسان (روشن و خاموش شدن) است یا صدای جیر-جیر از آن شنیده می شود. در این حالت در بیشتر مواقع به خاطر قطعات خراب یا اتصالی کرده در بخش ثانویه SMPS می باشد.
دیود های ثانویه ، خازن های صافی ثانویه را بررسی کنید و همچنین مدار فیدبک را بررسی کنید ، یعنی بررسی اپتوکوپلر ، تعویض فوری Shaunt Regulator و بررسی مقاومت های مدار نمونه گیری (Sampling) و غیره می باشد.
یک Power IC معیوب نیز گاهی اوقات می تواند باعث بروز علایمت چرخه تکرار پاور (روشن و خاموش شدن) شود. اگر با آزمایش و بررسی همه موارد به نتیجه ای نرسیدید ، می توانید بلافاصله Power IC را تعویض کنید.
_ خرابی های متناوب پاور ، این حالت در زمان عیب یابی می تواند شما را سردرگم کند. می توانید از روش ضربه زدن که در بخش قبل توضیح داده شد استفاده کنید چون بیشتر خرابی های متناوب رایج در تلویزیون ال سی دی ال جی معمولا به خاطر اتصالات شل شده یا لحیم سردی یا اکسید شدن در لحیم های اتصالات می باشد. اگر بررسی اتصالات و لحیم کاری مجدد تاثیر نداشت ، فکر می کنم اقدام بعدی شما باید بررسی همه خازن های صافی در بخش منبع تغذیه باشد چون آنها نیز می توانند باعث بروز خرابی های متناوب شوند.
_ منبع تغذیه ای که ارزش تعمیر ندارد را تعویض کنید. گاهی اوقات برد تغذیه ای که میزان آسیب دیدگی آن بسیار زیاد است ، برای مثال به خاطر نوسان شدید برد آسیب دیده و هزینه تعمیر برد تلویزیون ال سی دی ال جی بسیار بالا خواهد رفت و زمان زیادی باید صرف تعمیر برد تلویزیون LCD ال جی شود بنابراین تعویض برد تغذیه به صرفه ترین راه حل خواهد بود.
لطفا در تعمیر تلویزیون های ال سی دی ال جی توجه داشته باشید که:
مشکلات قسمت اتصالات بخش منبع تغذیه و مخصوصا خازن های صافی که ESR آنها افزایش یافته بسیار شایع هستند و می توانند باعث ایجاد بسیاری از مشکلات مختلف در تلویزیون LCD ال جی شوند که ممکن است حتی به نظر نرسد مربوط به بخش منبع تغذیه است ، پس اولین کاری که در زمان بیشتر تعمیرات تلویزیون های ال سی دی ال جی انجام می دهم بازبینی منبع تغذیه و بررسی همه خازن های موجود روی برد است ، اگر همه چیز سالم باشد روی بردهای دیگر کارهای مشابهی را انجام می دهم.
شما عزیزان می توانید جهت تعمیرات تلویزیون LCD خود با دیبا سرویس بعنوان ، مرکز تعمیرات تلویزیون ال سی دی ال جی ، تعمیرات تلویزیون ال ای دی ال جی و همچنین سامسونگ،سونی توشیبا و فیلیپس تماس حاصل فرمایید