راهنمای خرید یک تلویزیون خوب

متوسط کارکرد تلویزیون های امروزی در حدود 100 هزار ساعت می باشد که این بستگی به نحوه استفاده دارد و میانگین طول عمر دستگاه های تلویزیون بین 6 تا 8 سال است. این بدان معناست که افراد هر چند سال یکبار باید تلویزیون جدیدی را خریداری کنند و اگر یک تلویزیون خوب نخرند، یا باید به مدت 8 سال آن را تحمل کنند یا در مدت کوتاه تری یک تلویزیون جدید بخرند. که این اصلا صرفه اقتصادی ندارد. زیرا قیمت تلویزیون های امروزی بسیار بالاست و با قیمت ارز، بالاتر هم می رود. پس باید در خرید تلویزیون جدید نهایت دقت را به خرج دهید و تحقیقات لازم را انجام دهید.

در این مقاله از تعمیرگاه تلویزیون دیبا سرویس اطلاعاتی را برای خرید یک تلویزیون خوب آورده ایم. اگر شما قصد خرید تلویزیون جدید را دارید، این اطلاعات را از دست ندهید.

راهنمای خرید یک تلویزیون خوب

1 - تلویزیون های هوشمند

تلویزیون های هوشمند، آن دسته از تلویزیون هایی هستند که دارای یک نسخه سیستم عامل می باشند و به اینترنت هم وصل می شوند. برخی از آن ها با استفاده از کابل و برخی با استفاده از شبکه بی سیم وای فای. اما در خرید این تلویزیون ها که در بازار هم به وفور دیده می شود، دقت کنید که شرکت های تولید کننده مختلف، نسخه سیستم عاملشان با هم تفاوت دارد و این یعنی فقط می توان از نرم افزار های منحصر به همان شرکت استفاده کرد و نرم افزار های شرکت های دیگر، روی تلویزیون قابل اجرا نمی باشد. علاوه بر این، در ایران از اکثر این نرم افزار های پرکاربرد نیز نمی توان استفاده کرد. به علاوه قرار است در آینده دستگاهی به بازار آید که تلویزیون های معمولی را تبدیل به تلویزیون های هوشمند نماید. گفته می شود در آینده نه چندان دور با تنها 50 دلار می توانید این دستگاه را خریداری کنید و تلویزیون خود را هوشمند کنید. در مجموع می توان گفت که چنانچه تلویزیون هوشمندی که قصد خریداری آن را دارید، قیمت بسیار بالاتری از هم رده های غیر هوشمند خود دارد، می توانید آن را انتخاب نکنید.

2 - طراحی ظاهری

طی سال‌های اخیر تلویزیون ها باریک و باریک تر شده اند. اما این موجب شده است که قطعات دیگر کوچک شوند و مخصوصا، کیفیت خروجی صدای آن ها پایین بیاید. که این عامل، خریدار را وادار به خرید یک سینمای خانگی خواهد کرد. شما باید در خرید تلویزیون، بحث کیفیت صدا و تصویر را در اولویت قرار دهید تا طراحی ظاهری.

3 - مشخصات فنی دروغین

امروزه در برخی از سایت ها، مشخصات اغراق کننده و دروغینی برای تلویزیون ها نوشته شده است که پیشنهاد ما این است که به هیچ کدام از آن ها توجه نکنید و برای سنجش کیفیت صدا و تصویر، حضوری به فروشگاه مراجعه کنید و تلویزیون را در شرایط مختلف بررسی کنید. بدانید که کنتراست تصویر، رفرش ریت و زمان پاسخ گویی همگی دروغ هستند و تولید کنندگان از طرق مختلف این اعداد را به شکل غیر واقعی اعلام می‌کنند.

در تست تلویزیون در مغازه ها، دقت کنید که زاویه دید تلویزیون خوب باشد. زاویه دید افقی اکثر تلویزیون ها خوب است، اما در زاویه دید عمودی اکثر تلویزیون ها ضعف دارند. سعی کنید زاویه دید عمودی تلویزیون را هم بررسی کنید.

نکته دیگر در خرید تلویزیون انتخاب سایز مناسب است. درست است که هرچه سایز تلویزیون بالاتر باشد بهتر است ولی شما باید با در نظر گرفتن موقعیت و فضای قرار گیری تلویزیون در منزلتان و فاصله ای که قرار است تلویزیون را ببینید، سایز مناسب را انتخاب کنید.

4 - تعداد ورودی HDMI اهمیت دارد

در خرید تلویزیون دقت کنید که در قسمت ورودی های آن، به تعداد مناسب ورودی HDMI وجود داشته باشد. امروزه از این ورودی استفاده های زیادی می شود و اکثر دستگاه ها و پخش کننده ها با استفاده از کابل HDMI به تلویزیون وصل می شوند. این نکته ممکن است در هنگام خرید چندان مهم به نظر نرسد ولی بعد از خرید و استفاده از تلویزیون، به حضور هر چه بیشتر آن ها احساس نیاز خواهید کرد. حداقل 3 ورودی HDMI می تواند پاسخگوی مناسب برای استفاده های معمولی باشد.

5 - تلویزیون های پلاسما

امروزه با افزایش تعداد تلویزیون های LCD و LED در بازار، تلویزیون های پلاسما فراموش شده اند. با این که این تلویزیون ها هم قیمت پایین تری نسبت به دیگر تلویزیون ها دارند و هم کیفیت تصویر قابل قبولی نسبت به قیمتشان دارند. و در برخی موارد نیز کیفیت تصاویر در تلویزیون های پلاسما از کیفیت تصاویر در تلویزیون های LCD نیز بهتر است.

6 - کنترل از راه دورهای لمسی

در خرید تلویزیون ها این نکته را مد نظر قرار دهید که امروزه با داشتن یک دستگاه هوشمند همانند گوشی یا تبلت، می توان اکثر تلویزیون ها را از راه دور کنترل کرد. این نکته می تواند دلیلی قانع کننده ای باشد برای پرهیز از خرید تلویزیون هایی که با داشتن یک ریموت لمسی، قیمت بسیار بالایی دارند. چرا که با داشتن یک گوشی هوشمند و نصب یک نرم افزار می توان همان کنترل یا ریموت را به همراه داشت.

7 - کیفیت صدا در تلویزیون های HDTV

در تلویزیون های HD که ضخامت آن ها باریک تر شده است، کیفیت صدا به دلیل استفاده از بلندگو های با کیفیت پایین، کاهش یافته است. به همین دلیل اگر تلویزیونی را می خواهید بخرید که قطر کمی دارد، این نکته را فراموش نکنید که برای بهره برداری از یک کیفیت صدای خوب هنگام تماشای فیلم های سینمایی و برنامه های ورزشی، باید یک سینمای خانگی داشته باشید. این مورد ممکن است شما را وادار به خرید سینمای خانگی کند و هزینه ها را بالاتر ببرد.

8 - تلویزیون های LED

نسل جدید تلویزیون های LCD در واقع همان LEDها هستند. که در آن ها به جای لامپ فلورسنت برای نور پس زمینه از لامپ های LED استفاده شده است. تلویزیون های LED در انواع زیادی در بازار موجود است اما بهترین نوع تلویزیون های LED نوع تمام LED آن است که دارای قابلیت کنترل تاریکی موضعی(Local Dimming) است.

9 - تلویزیون های سه بعدی

امروزه نسل جدید تلویزیون ها در بازار به نام تلویزیون های سه بعدی دیده می شود. قیمت این نوع تلویزیون ها نیز در بازار در سال های اخیر کاهش یافته است در کنار این که تولید محتواهای سه بعدی هم افزایش یافته است. فناوری استفاده شده در تلویزیون های سه بعدی به سه قسمت تقسیم می شوند که دو نوع از آن ها به نام فناوری های پسیو (Passive 3D) و اکتیو (Active 3D) در بازار تلویزیون‌های سه بعدی رایج تر هستند. هر کدام از این دو نوع فناوری، دارای مزایا و معایبی هستند. اما در مجموع نوع اکتیو تلویزیون های سه بعدی، دارای کیفیت تصویر بالاتری است و تلویزیون های نوع پسیو، در برخی موارد کیفیت پایین تری حتی از تلویزیون های معمولی دارند. اما اگر به دنبال تلویزیون های سه بعدی با قیمت کمتری هستید، نوع پسیو را انتخاب کنید زیرا که در این تلویزیون ها قیمت عینک ها پایین است و تجربه سه بعدی در هر دو نوع یکی است.

خواندن 2083 دفعه

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.