راه انداز (LED Driver) در تلویزیون ال ای دی چیست؟
راه انداز LED در دفترچه سرویس (Service Manual) تلویزیون های LED قدیمی با عنوان "اینورتر"، LED Inverter و ... نامیده می شود. اما در دفترچه راهنمای سرویس جدید تلویزون های LED جدید با عنوان برد "LED Driver" نامگذاری می شود.
وظیفه راه انداز (LED (LED Driver مشابه برد اینورتر LCD است ، جایی که ولتاژ ورودی پایین است اما ولتاژ خروجی بالاست. برای مثال ورودی اینورتر در تلویزیون ال سی دی ، 24 ولت DC است اما خروجی حدود 1500 ولت AC می باشد ( با توجه به طراحی برد اینورتر ) ، در مورد راه انداز LED ، ولتاژ ورودی 12 ولت DC (ورودی Vcc در مورد تلویزیون LCD با صفحه کوچک) یا 24 ولت DC بوده و ولتاژ خروجی حدود 57Vdc ، 120Vdc ، 200Vdc و ... است.
اما در بعضی تلویزیون های LED با اندازه کوچک (19 ، 22 ، 24 اینچ و ...) ولتاژ هایی مانند 33V ، 42V ، 44V و ... مستقیما ایجاد شده و از طریق بخش ثانویه PSU به نوارها یا رشته های LED ارسال می شود.
در این نوع طراحی ، نمی توان روشنایی را تنظیم کرد. همچنین در بعضی از این مدل ها نمی توان روشن و خاموش شدن بک لایت را کنترل کرد. هنگامی که تلویزون روشن می شود ، بک لایت LED به صورت خودکار روشن می شود.
بنابراین وظیفه بخش /برد راه انداز LED ، استفاده به عنوان افزایش دهنده (boost up) ولتاژ پایین (ولتاژ DC) و خروجی ، ولتاژ بالاتر است (ولتاژ DC) . همچنین راه انداز LED دارای ویژگی های دیگری مانند روشن و خاموش کردن بک لایت ، کنترل روشنایی ، محافظت از مدار (Circuit Protection) و ... است.
مزایای تلویزیون LED در مقابل تلویزیون LCD :
در حقیقت تلویزیون LED امتیازات زیادی در مقابل تلویزیون LCD (بک لایت CCFL یا EEFL) را داراست. برای مثال ، energy saving باعث صرفه جویی در فضا می شود (بنابراین تلویزیون LED می تواند نازکتر از تلویزیون LCD ساخته شود ) بعضی از تعمیرکاران ممکن است تعجب کنند که منبع تغذیه تلویزیون های LED ، 32 اینچ جدید دارای مدار PFC نیست!).
چون مصرف توان تلویزیون ال ای دی ، 32 اینچ کمتر از 85 وات یا 70 وات است. در استاندارد جهانی اگر مصرف توان تلویزیون 70 وات یا کمتر باشد ( کشور چین زیر 85 وات است ) منبع تغذیه (PSU) نیازی به مدار PFC داخلی ندارد.
به همین دلیل است که تلویزیون های ال ای دی ، 32 اینچ جدید دارای قیمت های بسیار پایینی هستند. یکی از دلایل آن ، عدم نیاز به مدار PFC داخلی در منبع تغذیه و صرفه جویی در هزینه آن است و مصرف توان این تلویزیون ها فقط حدود 45 تا 80 وات است.
شما عزیزان می توانید جهت تعمیرات تلویزیون خود با دیبا سرویس بعنوان مرکز تعمیرات تلویزیون ال ای دی سامسونگ ، تعمیرات تلویزیون ال ای دی ال جی ، تعمیرات تلویزیون ال ای دی سونی و همچنین توشیبا و فیلیپس تماس حاصل فرمایید